IJsselland Ziekenhuis ondertekent bouwcontract voor Huisartsenpost en Maag-, Darm- en Levercentrum

Het IJsselland Ziekenhuis, Bouwbedrijf De Vries en Verburg en Imtech Building Services hebben op 7 september een contract getekend voor de bouw van een nieuwe huisartsenpost en een nieuw gebouw voor onder andere maag-, darm- en leverzorg. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het terrein van het ziekenhuis. De bouw start in oktober 2012, de geplande oplevering is najaar 2013.

Het contract voor de nieuwbouw werd getekend door de heer P.H. Draaisma, Raad van Bestuur IJsselland Ziekenhuis, de heer J.M.L. Boer, directeur Bouwbedrijf De Vries en Verburg en de heer P.J. Troost, algemeen directeur Imtech Building Services. Bouwbedrijf De Vries en Verburg is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de bouwkundige uitvoering, Imtech Building Services is verantwoordelijk voor de technische installaties.

Naast de ondertekening van het nieuwbouwcontract ondertekende Stichting Huisartsenposten Rijnmond, vertegenwoordigd door de heer B. Prins, de intentieovereenkomst over de huur van de huisartsenpost.

Nieuwbouw
Er wordt een nieuwe huisartsenpost gerealiseerd omdat de huidige huisartsenpost dringend aan vervanging toe is. De nieuwe huisartsenpost wordt zo gebouwd dat een geïntegreerde Spoedeisende Hulp en huisartsenpost ontstaat. Tijdens de bouw maakt de huisartsenpost gebruik van een tijdelijke voorziening op het parkeerterrein van het ziekenhuis aan de Rotterdamse zijde.

Maag-, darm- en leverzorg is het speerpunt van het IJsselland Ziekenhuis. Voor dit specialisme breidt het ziekenhuis de faciliteiten uit. Tussen het ziekenhuis en de parkeergarage wordt een nieuw gebouw neergezet, waarbij op de begane grond het Maag-, Darm- en Levercentrum wordt gerealiseerd. Op de twee verdiepingen erboven komen kantoren, vergaderruimtes, keuken en het personeelsrestaurant.

Doorlooptijd
Beide bouwtrajecten starten in oktober 2012. Tijdens de bouw van de huisartsenpost wordt een bouwgebied ingericht in de omgeving van de tijdelijke voorziening. Voor de bouw van het MDL-centrum wordt het gehele parkeerterrein tussen het bestaande ziekenhuis en de parkeergarage bouwterrein. De geplande oplevering is najaar 2013.

Naast het nieuwbouwtraject start het ziekenhuis in 2014 met een renovatie van de verpleegafdelingen. Dit traject loopt door tot 2018

Bekijk ook: