MDL-centrum HKZ gecertificeerd

Het maag darm levercentrum van het IJsselland Ziekenhuis is trots op het onlangs behaalde HKZ-certificaat ‘Patiëntveiligheid voor Endoscopieafdelingen’. Een resultaat waar het hele team hard voor heeft gewerkt.

Op de endoscopie afdeling van het MDL centrum vinden alle inwendige maag- en darmonderzoeken plaats. Selma Went, teamleider van de afdeling endoscopie legt uit: “Op de endoscopie voeren we jaarlijks meer dan 9000 onderzoeken uit. Met een dergelijk volume is het van groot belang om oog te houden op mogelijke risico’s en de maatregelen die nodig zijn om die af te dekken. Het behalen van dit certificaat toont aan dat we als MDL centrum onze kwaliteits- en veiligheidsprocessen goed hebben georganiseerd. Ik ben er trots op dat we dit als team hebben bereikt.”  

Wat houdt het HKZ certificaat in?
Deze certificering betekent dat de afdeling endoscopie een zware toetsing heeft doorstaan op alle aspecten van patiëntveiligheid. Het HKZ keurmerk, van de Stichting Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, geeft aan dat er op de afdeling op alle gebieden veilig wordt gewerkt. Dit is terug te zien in de zorg voor patiënten, de organisatie, de logistiek van de afdeling en in de opleiding van medewerkers. Continue verbetering van de zorg- en dienstverlening is hierbij een essentieel onderdeel.  

Maag, darm en leverarts arts Frank Bekkering: “Het is ons doel om goede zorg te leveren in een veilige omgeving. Patiënten moeten het vertrouwen kunnen hebben dat zij bij ons in goede handen zijn. Hierbij staat een intensieve samenwerking tussen de artsen, verpleegkundigen en het management centraal. Het behalen van het HKZ certificaat toont aan dat ons gehele team zich hier hard voor maakt.” 

 

Bekijk ook: