Zuiderzee klassieker: Team IJsselland Ziekenhuis haalt ruim Ä 14.000 op!

Met de Zuiderzee Klassieker fietsen ook artsen uit het IJsselland ziekenhuis mee! Zeven ziekenhuisteams strijden met elkaar voor de eretitel 'snelste ziekenhuis'. Maar ook op fondsenwervend gebied zijn ze competitief. Samen hebben de ziekenhuizenteams al meer dan € 30.000,- opgehaald! Het IJsselland Ziekenhuis staat met ruim € 15.000,- bovenaan in dit klassement. Chirurg en teamcaptain Maarten Vermaas over hun succesactie. 

Bijzonder is dat het team IJsselland Ziekenhuis alleen maar bestaat uit artsen van specialismen die allemaal een raakvlak hebben met de behandeling van darmkanker in het dagelijks werk. Dit is niet toevallig!

Maarten Vermaas, chirurg én teamcaptain van het team IJsselland Ziekenhuis: "Mijn eerste taak als captain was het samenstellen van het team van artsen uit specialismen die allemaal een raakvlak hebben met de behandeling van darmkanker in het dagelijks werk; we hebben nu een team met MDL-artsen, anesthesisten, radiologen, chirurgen, IC-artsen, oncologen en nog enkele arts-assistenten van deze disciplines."

IJsselland Ziekenhuis en de Zuiderzee Klassieker: een match
De Zuiderzee Klassieker past goed bij het IJsselland, omdat het ziekenhuis MDL-ziekten als speerpunt heeft. Het team dat door Maarten is samengesteld is iedere dag bezig met het helpen van mensen met darmkanker. Zij zien van dichtbij dat het cruciaal is dat er meer onderzoek gedaan kan worden om de ziekte in de toekomst te verslaan.

Meeste sponsorgeld! Maar ook snelste tijd?
Via WhatsApp motiveren de teamleden elkaar zoveel mogelijk geld bijeen te halen. Grote donoren hebben een plek op hun teamshirt gekregen. Nu nog het snelste ziekenhuis worden!

Maarten: "Elke dinsdag wordt er getraind; aan het einde van de werkdag vertrekt de 'trainingstrein' vanaf het ziekenhuis om nog een lekker 50-70 km rondje rondom Rotterdam te trappen. We zijn verdeeld over verschillende groepen wat betreft afstanden, aangezien er beginners (die hiervoor een fiets hebben gekocht) en gevorderden in het team zitten… Ik ben dus heel benieuwd hoe er straks gefietst zal worden!"

 

Bekijk ook: